ZAVRŠNI MASTERS ĆE DOBITI NOVOG ŠAMPIONA: Velika borba i pobeda Nadala protiv Cicipasa

Č. V.

19. 11. 2020. u 23:54

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Završnog mastersa u Londonu, pošto je u poslednjem meču grupe "London 2020" pobedio Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 4:6, 6:2.

ЗАВРШНИ МАСТЕРС ЋЕ ДОБИТИ НОВОГ ШАМПИОНА: Велика борба и победа Надала против Циципаса

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Sada je jasno da ćemo dobiti novog šampiona ovog turnira jer je Grk bio branilac titule i ovim porazom je završio učešće.

Meč je u prva dva seta bio izjednačen i viđena je velika borba. U prvom segmentu susreta su igrači sve do devetog gema držali svoj servis, a onda je drugi reket planete napravio brejk i ubrzo potom je došao na korak do pobede.

Ipak, nije se predavao šesti teniser na ATP listi. Odmah na startu drugog seta je spasao brejk loptu, da bi potom u desetom gemu oduzeo Špancu servis i odveo meč u treći set.

U odlučujućem delu meča viđena je dominacija 34-godišnjaka iz Manakora. Bio je svežiji, imao je više snage, pa je posle dva sata i šest minuta igre uspeo da se dokopa polufinala.

Njemu će rival u toj fazi takmičenja biti Rus Danil Medvedev. Kao prvi iz ove grupe među četiri najbolja igrača plasirao se Dominik Tim.

Austrijanac će svog protivnika saznati sutra kada svoj meč odigraju Novak Đoković i Aleksandar Zverev. Onaj ko bude bolji u tom duelu otići će na megdan trećem igraču planete.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)