ĐOKOVIĆ O PATRIJARHU IRINEJU: Imao sam čast da od njega primim orden...

Novosti online

20. 11. 2020. u 19:02

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković rekao je da tužne vesti poput smrti patrijarha Irineja predstavljaju podsetnik na ono što je zapravo najvažnije u životu.

ЂОКОВИЋ О ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ: Имао сам част да од њега примим орден...

FOTO: AP

Posle pobede nad Aleksanderom Zverevom u Londonu (6:3, 7:6), novinari su zamolili Novaka za komentar vesti o smrti patrijarha Irineja u 91. godini.

"Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru, moje saučešće njegovoj porodici i svim pravoslavnim vernicima. Imao sam nekoliko susreta sa njim u poslednjih deset godina i imao sam tu čast da od njega primim Orden Svetog Save, jedno od priznanja koje meni najviše znači u životu", kaže Novak i dodaje:

"Stvarno je tužno što smo u roku od mesec dana izgubili dva velika čoveka koji su bili na čelu Srpske pravoslavne crkve – Amfilohija i sada patrijarha. Ne znam šta bih mogao tome da dodam osim da je uvek tužna vest kada neko izgubi život, tada se verovatno shvate neke stvari koje je čovek ostavio iza sebe".

Prvi igrač sveta nada se da će čovečanstvo izvući pouke iz svega što ga je snašlo u ovoj godini.

"Nadam se da će ljudi iz čitave ove situacije sa koronom izaći mudriji, snažniji i pametniji. Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi – zateknem i sebe kako često ne živim po tim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad taj virus i čovek može za čas da izgubi život... Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno. Opet, saučešće svima", zaključuje Đoković.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili