POMERA SE AUSTRALIJAN OPEN: Prvi grend slem u martu ili aprilu, to bi moglo da napravi problem Đokoviću?

Novosti online

22. 11. 2020. u 13:08

DANIMA se priča da li će se održati Australijan open naredne sezone.

ПОМЕРА СЕ АУСТРАЛИЈАН ОПЕН: Први гренд слем у марту или априлу, то би могло да направи проблем Ђоковићу?

FOTO: EPA

Prvi grend slem u sezoni za juniore je već odložen, a šta će biti sa seniorskim još uvek se ne zna. Sada se pojavila informacija da bi mogao da bude pomeren za mart ili april.

Direktor turnira Kreg Tili je istakao da planira "leto tenisa", a s obzirom na to da najtoplije godišnje doba u Australiji traje od decembra do februara, pomeranja turnira ne bi trebalo da bude.

Ipak, za sada je sve neizvesno. Na mnoga pitanja se ne znaju odgovori. Jedno od njih je kako bi 500 igrača, sa svojim timovima trenera, lekara i fizioterapeuta smeli da uđu u ovu zemlju u kratkom vremenskom periodu.

Španski "AS" dolazi sa pričom da će Australijan open biti pomeren za mart ili april, što nikako ne bi odgovaralo Novaku Đokoviću.

Razlog je taj što će ATP do 8. marta 2021. godine zadržati takav sistem bodovanja da se igraču računa najbolji rezultat na turnirima u prethodnih godinu dana.

To bi značilo da će Đoković zadržati 2.000 godine koliko je osvojio prošle godine trijumfom u Melburnu i u mnogome bi mu omogućilo da što pre prestigne Rodžera Federera (310) po broju nedelja provedenom na prvom mestu teniskog karavana.

U slučaju da se prvi grend slem pomeri Novak bi morao da brani maksimalan broj bodova i to bi značilo da bi svakim eventualnim porazom izgubio veliki broj bodova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)