KRAJ LOŠ KAO TAJ-BREJK: Noletov poraz od Tima u Londonu najbolje ilustruje njegove partije u smiraj 2020.

Đ. SAMOILOVIĆ

22. 11. 2020. u 19:50

PROKOCKANA prednost od 4:0 u taj-brejku trećeg seta posle velikog preokreta i na kraju poraz od Dominika Tima u polufinalu završnog mastersa u Londonu, možda i najbolje ilustruju kraj godine za Novaka Đokovića.

КРАЈ ЛОШ КАО ТАЈ-БРЕЈК: Нолетов пораз од Тима у Лондону најбоље илуструје његове партије у смирај 2020.

EPA-EFE/ANDY RAIN

Još od onog nesrećnog incidenta na Ju-Es openu, kada je loptica našla put do grla linijskog sudije i srpskog tenisera ostavila bez drugog grend slema u godini, kao da ne liči na sebe, i kao da je sve ono što ga je krasilo pre prekida zbog korone, nestalo u jednom potezu.

Jer kako drugačije opisati neshvatljive padove u igri, glatke poraze od Medvedeva, Nadala u finalu Rolan Garosa i Lorenca Sonega, kada je na teren u Beču istrčao kao da bi sve drugo radio umesto igrao tenis. I dok je izdanje iz Austrije donekle opravdano zbog svega što se desilo istog dana, kao i činjenice da je pre toga protiv Borne Ćorića obezbedio završetak godine na čelu ATP tura, ostali su teško objašnjivi za igrača koji je u januaru i februaru delovao kao neprobojni zid satkan od mentalne čvrstine, koji se nije predavao ni kada su kola išla baš nizbrdo.

A nije da nisu kola bila nadomak provalije u finalu Australijan opena, opet protiv Tima, ili u polufinalu Dubaija kada je spasao tri meč lopte protiv Gaela Monfisa i krajnje volšebno otišao u finale.

U poslednjih nekoliko meseci, tačnije od diskvalifikacije sa Ju-Es opena, ta glad kao da je pomalo splasnula. Teško da je iko navikao da vidi Novaka kako bezidejno širi ruke i gleda u prazno, dok se protivnik vraća iz mrtvih. Obično je on bio taj koji sa konopaca, u "prednokaut" stanju uspe da se izvuče i zada takav direkt da rival ostane u neverici, dok Novak šeta pobednički krug sa peharom u rukama.

Ali, moguće je i da su sve vanteniske stvari uticale na to da se fokus najboljeg tenisera malo poremeti u smiraj ove čudne 2020. Okrutni svet "belog" sporta ne prašta kada neko istupa iz konvecionalnosti na koju su svi godinama navikli. Pogledajte samo koliko se digla "kuka i motika" zbog Đokovićeve ideje, baš uoči ovogodišnjeg njujorškog slema, da kreira organizaciju koja za cilj ima da finansijski pomogne nižerangiranim teniserima (?!), i odstupi od tradicionalnog ATP saveta igrača kojem je predsedavao.

Na kraju, svestan je i Novak da je u ovom postkorona teniskom kalendaru mogao do barem još jednog grend slema.

- OK. Imao sam i bolje i gore sezone, osvojio sam jedan Slem i igrao finale još jednog. Završio sam godinu kao svetski broj jedan, zvuči bezveze da kažem "OK". Naravno da je izvrsna sezona, ali stremim boljem i mislim da mogu bolje. Sada je malo gorak ukus u ustima posle ovakvog završetka, ali na kraju sam barem igrao svoju igru i borio se do kraja - podvukao je Novak posle zadnjeg meča u 2020.

UČINAK NOVAKA U NASTAVKU

Sinsinati  titula

Ju-Es open diskvalifikacija
Rim  titula
Rolan Garos poraz u finalu
Beč poraz u četvrtfinalu
London poraz u polufinalu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)