NOVAK U NEVERICI: Odlaže se Australijan Open?

Novosti online

25. 11. 2020. u 19:28

BBC prenosi tu informaciju pozivajući se na reči sportskog ministra australijske države Viktorija, Martina Pakule, koji je najavio da će se taj grend slem odložiti usled situacije sa kornavirusom i propisima koji zbog KOVID-19 trenutno važe na pomenutom kontinentu.

НОВАК У НЕВЕРИЦИ: Одлаже се Аустралијан Опен?

FOTO: EPA

Koliko će biti dugo to odlaganje? Odgovor nije poznat u ovom trenutku, ali britanski javni medijski servis ističe da se verovatno radi samo o nedelji, ili dve, potkrepljujući to rečima ministra Pakule "Mislim da je veća verovatnoća da će odlaganje biti kraće nego duže".

Trenutni KOVID-19 propisi u Viktoriji su takvi da teniseri ne mogu ni da uđu u na teritoriju te države do kraja decembra. Možda čak i duže, ali svakako ne pre 1. januara 2021.

Uz to, čelni ljudi te australijske države i dalje ne nameravaju da daju posebne dozvole za dolazak stranim teniserima, kako bi se oni u decembru obreli u Melburnu i, posle dvonedeljnog karantina, mogli da zaigraju na Australijan openu, koji treba da počne pomenutog 18. januara. 

Dakle, teniserke i teniseri bi, u najboljem slučaju, mogli da doputuju prvog dana nove godine, potom da provedu 14 dana u obaveznoj samoizolaciji, pa da onda imaju samo četiri dana za pripremu za grend slem, što, naravno, nije normalno, pa otuda i ideja o pomeranju početka tog turnira.

Pritom, još uvek se radi na tome da im se dozvoli da tokom samoizolacije treniraju u posebnim uslovima, ali ni ta odluka još nije doneta, pa je stoga i došlo do razmišljanja na temu pomeranja Australijan opena. 

Ta ideja nije loša, ali pravo je pitanje kada će se odigrati prvi grend slem, jer nema garancija da će početkom 2021. godine "sve biti u redu" što se koronavirusa i Australije tiče. Otuda i one reči ministra "o verovatnoći" kraćeg u odnosu na duže odlaganje, jer to duže - još uvek nije isključeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024