BIVŠA SLOVAČKA TENISERKA NEMA DILEMU: Ne vidim šta Novaka može da zaustavi, i dalje je gladan i motivisan

Novosti online

27. 11. 2020. u 19:42

BIVŠA slovačka teniserka Danijela Hantuhova smatra da bi Novak Đoković mogao u svemu da nadmaši Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

БИВША СЛОВАЧКА ТЕНИСЕРКА НЕМА ДИЛЕМУ: Не видим шта Новака може да заустави, и даље је гладан и мотивисан

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nema sumnje da je glavna trka između "velike trojke" ona u broju grend slem titula. Švajcarac i Španac imaju po 20 trofeja, a Srbin 17.

Nekada peta igračica planete ističe da je Đokovićeva najveća prednost što je najspremniji, ali i najmlađi.

- Novak Đoković je mlađi i svežiji, a kondiciono je spremniji nego ikada ranije. I dalje je gladan, i dalje je motivisan, na tome se divim njemu, Federeru i Nadalu – posle svega što su osvojili, još su gladni i u stanju su da poboljšavaju igru. Mislim da za to mogu da zahvale jedan drugom - rekla je Hantuhova.

Đoković je ovu godinu okončao na prvom mestu na svetu. To mu je pošlo za rukom šesti put u karijeri i po tome se izjednačio sa Pitom Samprasom.

- Mislim da Novak i dalje ima mnogo snage u nogama – sve dok je zdrav i motivisan, ne vidim šta bi moglo da ga zaustavi. Jak je i fizički i mentalno, rekla bih da na ovom nivou može da igra još barem četiri-pet godina. Fizioterapeuti rade svoj posao, a tehnike oporavka potpuno su drugačije u odnosu na pre 15 godina – to mu pomaže da se bolje oporavlja - zaključila je Hantuhova.

Podsetimo, Novak je ove sezone osvojio četiri trofeja (Australijan open, Dubai, Materse Rim i Sinsinati). Treba reći da je sa reprezentacijom Srbije osovjio premijerno izdanje ATP kupa u Australiji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)