DA LI ĆE NOVAK PRISTATI NA OVO: Korona panika, MOK traži da sportisti imaju prednost pri vakcinaciji!

Novosti online

07. 01. 2021. u 09:34

ŠIROM sveta počela je vakcinacija protiv korona virusa, a Međunarodni olimpijski komitet (MOK) radi na tome da nabavi vakcine koje će dobiti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju, sve kako bi najveći sportski događaj protekao bez problema.

ДА ЛИ ЋЕ НОВАК ПРИСТАТИ НА ОВО: Корона паника, МОК тражи да спортисти имају предност при вакцинацији!

FOTO: EPA

Iz ovog tela ne žele da "preskaču red" kada je u pitanju prioritet pri vakcinaciji, ali se nadaju da će učesnici Olimpijskih igara biti visoko na listi, prenosi "Gardijan".

Britanski list navodi da su dobili uverenja da će Olimpijske igre biti održane prema planu bez obzira na skok u broju slučajeva u Japanu (5.307 u sredu), a upravo zbog toga je još više pojačana priča o vakcinaciji svih sportista.

Određeni članovi MOK-a veruju da "niko ne bi kukao" kada bi sportisti imali prioritet pri vakcinaciji, a da bi to omogućilo da se sportski događaj organizuje bez problema.

Prethodno je predsednik ovog tela Tomas Bah rekao da će predložiti sportistima da se vakcinišu pre dolaska na Olimpijske igre i da to neće biti uslov za učešće, pre svega jer se u vakcini nalazi i svinjski želatin, što neki izbegavaju zbog vere.

Ipak, "Gardijanu" je iz MOK-a rečeno da će uraditi sve da se što više stranih učesnika vakciniše pre Olimpijskih igara, a videćemo ko će to zaista i uraditi.

Prethodno je Novak Đoković, koji je nosio zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, kazao da nije siguran da li bi se vakcinisao protiv korona virusa, sem ako to ne bude obavezno da bi mogao da učestvuje na turnirima.

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)