KECMANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Želja mi je prvo mesto

MIOMIR Kecmanović, istinska nada srpskog tenisa. Nekada najbolji junior sveta, sigurno i postojano gradi karijeru i ime u seniorskom teniskom karavanu. Put napred nastavio je i prošle, teške pandemijske godine.

КЕЦМАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Жеља ми је прво место

Foto: EPA

U septembru je u Kicbilu osvojio svoju prvu ATP titulu, koju je posvetio roditeljima, istakavši da su upravo oni najzaslužniji za njegove uspehe i bez čije podrške, kako je rekao, ne bi bio tu gde se sada nalazi.

Pre toga, početkom 2020. godine, stigao je do polufinala ATP turnira u Dohi i Njujorku. Momak rođen 1999. u Beogradu, u godini za nama ostvario je najbolji plasman u karijeri, 39. mesto. Trenutno zauzima 44. poziciju na ATP listi. Pred sobom ima sve vreme ovog sveta, njegova već uspešna karijera tek je, praktično počela.

- Igram dobro, nadam se da ću moći tako i da nastavim - poručuje za "Novosti" uvek raspoloženi Miomir, koji se ističe smirenošću, i na terenu, i van njega.

o U kom pravcu i kojom brzinom očekujete da će se razvijati vaša karijera?

- Verujem da ću ove godine nastaviti da napredujem. Glavni cilj mi je da prvo uđem među 30 najboljih igrača na svetu.

NAJTEŽA SU PUTOVANjA

o IMA li problema na putovanjima, pribojavate li se da se ne zarazite?

- Čuvam se, naravno, ali nemam strah. S druge strane, problemi su u tome što je sada dosta teže da se putuje. Malo je avionskih letova, pa je potrebno vremena da se stigne do određenih mesta i turnira.

o A za deset godina? Koji su vam ciljevi i želje?

- Prvo u 30, a onda dalje. U dvadeset, pa u deset. Nadam se da ću uspeti da se održim u top deset, da ostanem tu, i eventualno da se borim za prvo mesto.

o Bili ste najbolji junior na svetu, zašto ne biste bili i najbolji senior?

- Tako je!

o Kako provodite vreme korone?

- Uglavnom smo zatvoreni po hotelskim sobama. Eventualno se, uveče, družim s članovima tima. Ali, najvećim delom sam u sobi i nije baš puno zabavno.

o Šta vam najviše nedostaje u ovo vreme pandemije, na sportskom, ali i na privatnom planu, dok se ceo svet nalazi u karantinu?

- Fali mi interakcija s ljudima! Da mogu da izađem napolje, da sednem u neki restoran, da ne moram stalno da budem u hotelu. Mnogo nedostaju i navijači. A ne da se sve svede samo na teren i sobu.

Foto arhiva VN

 

o Kako, uopšte gledate na sve ovo što se dešava oko korone? Kakvo je vaše mišljenje o virusu?

- Zaista ne znam šta da kažem. Sigurno je da je opasan, jer dosta ljudi je umrlo od njega, a mnogo ih se i bori s njim. Svakako da nije za šalu. Nadam se samo da će što pre da prođe.

o Da li biste primili vakcinu?

- Ne znam. Ako deluje, zašto da ne!

o Šta biste poželeli ljudima u 2021. godini?

- Pre svega, da svi budu zdravi i da se čuvaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)