NOVAK ZA SPAS AUSTRALIJAN OPENA: Đoković ide u karantin sa Timom i Nadalom u drugi grad, ali to nije sve

Beta

08. 01. 2021. u 15:16

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković uskoro bi trebao da krene put Australije kako bi prošao period u karantinu od 14 dana koji je obavezan pred Australijan open.

НОВАК ЗА СПАС АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Ђоковић иде у карантин са Тимом и Надалом у други град, али то није све

Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Kako je ranije najavljeno Novak je trebao da bude u karantinu u Melburnu, ali je da odluka promenjena potvrdio je direktor Australijan opena, Kreg Tili. Problem za organizatore bile su tužbe koje su uručili vlasnici apartmana u hotelu Vestin Melburn, te su zbog toga morali da menjaju hotel i traže alternativna rešenja.

- Došli smo do ivice broja ljudi kojima je dozvoljeno da budu u karantinu u Melburnu. Obratlli smo se vladi Južne Australije u vezi sa mogućnošću da oni stave u karantin najmanje 50 ljudi. Ali oni ne bi bili zainteresovani za to, jer im ne donosi korist da rizikuju celu svoju zajednicu. Ali bilo bi dobro da postoji egzibicija neposredno pre Melburna, tako smo izabrali Top 3 muškaraca i Top 3 žena i oni će igrati egzibiciju od 29. do 30. januara.

To automatski znači da će Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim biti u karantinu u Adelejdu, a sa njima će biti Ešli Barti, Simona Halep i Naomi Osaka.

- Uslovi karantina će ostati isti. Biće u različitim hotelima u manjoj grupi i putovaće direktno do Adelejda. Mislimo da je ovo odlična prilika za pokretanje pre nego što uđemo u sezonu - naveo je Tili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)