IMA LI KRAJA DEL POTROVIM NEVOLJAMA? Posle silnih povreda Argentnac je sada doživeo i porodičnu tragediju

Novosti online

12. 01. 2021. u 09:32

NOVA tragedija za argentinskog tenisera Huana Martina del Potra. Njegov otac Danijel Horacio, preminuo je juče u 63. godini.

ИМА ЛИ КРАЈА ДЕЛ ПОТРОВИМ НЕВОЉАМА? После силних повреда Аргентнац је сада доживео и породичну трагедију

Foto: EPA

Tata jednog od najboljih igrača sveta koji je kroz karijeru imao dosta pehova sa povredama, sredinom decembra prošle godine je imao operaciju srca, te mu je zdravlje nakon nje bilo izuzetno krhko.

Danijel je bio veterinar po zanimanju i u Tandilu, a pomagao je svom sinu u teniskoj karijeri sve dok je Huan bio u Argentini. Kada je počeo da putuje, ostao je u zemlji kako bi se posvetio svom poslu.

Među teniserima koji su na društvenim mrežama izrazili saučešće Delpu su Rafael Nadal i Giljermo Vilas. Inače, visoki momak iz Argentine je sjajan prijatelj sa svim srpskim teniserima, posebno sa Novakom Đokovićem.

Bivši treći teniser sveta je, naravno, vrlo emotivno doživeo ovaj gubitak koji ga je zadesio u vrlo složenom i teškom trenutku njegove karijere. Nije se takmičio od juna 2019. godine, a imao je čak tri operacije desnog kolena.

U junu 2020. Del Potro je istakao da su upravo roditelji bili njegova pokretačka energija i najveća motivacija da se iznova nakon zdravstvenih problema vraća na Tur.

- Oni me nikada nisu gledali ni na jednom turniru osim na Dejvis kupu. To je nešto što mi ne dozvoljava da budem smiren i da ostavim tenis. Od početka moje karijere, mama i tata su činili nemoguće kako bih ja putovao, zato bih voleo da me vide na nekom od turnira - istakao je Huan Martin del Potro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAJOVIĆ BLISTA POSLE POBEDE: Evo šta je Dušan rekao pred meč sa Cicipasom