ARMENULIĆ: Novak će igrati u Srbiji, Nadal pokušava da zaštiti prijatelja Federera, neće uspeti!

Novosti online

22. 01. 2021. u 10:15

RADMILO Armenulić legendarni teniski stručnjak nije krio oduševljenje kad je čuo vest da se Beograd vratio na svetsku tenisku mapu.

АРМЕНУЛИЋ: Новак ће играти у Србији, Надал покушава да заштити пријатеља Федерера, неће успети!

Foto AP

Zahvaljujući inicijativi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića  Beograd će nakon " Serbia opena" opet bi organizator još jednog turnira iz ATP kalendara.

"Presrećan sam što je Novakova inicijativa uspela. Munjevito je reagovao, iskoristio je činjenicu što je Budimpešta otkazala i ubedio čelnike ATP da umesto Mađarske pruže šansu Srbiji za organizaciju turnira koji će mnogo značiti našem tenisu, rekao je Armenulić za Kurir. 

Legenda tenisa iističe važnost turnira u Srbiji, posebno za naše tenisere. 

"Očekivano učešće Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Viktora Troickog, Miomira Kecmanovića, Lasla Đera će već dati težinu turniru, ali ono što je posebno važno je da će i mlađi i slabije rangirani srpski teniser imati šansu da se pokažu na velikoj sceni. Sigurno će organizatori dodeliti nekoliko specijalnih pozivnica koje bi mladi igrači mogli da iskoriste na najbolji mogući način i sa jednom ili dve pobede poprave rejtinge i otvore sebi put ka učešću na jačim turnirima", objasnio je proslavljeni stručnjak

Armenulić veruje da će Novak igrati na turniru u Beogradu.

"Verujem da će Novak igrati na tom turniru, a sama njegova pojava bi mogla da povuče još neke igrače iz svetskog vrha da dođu u Beograd, kao i da privuče veliku pažnju svetskih medija. Rano je govoriti o spisku učesnika, ali sigurno je da će u Beograd doći igrači sa kojima Novak ima odličan odnos, poput Vaseka Pospišila, kao i drugih igrača iz novoformirane PTPA organizacije", rekao je Armenulić

Armenulić se osvrnuo i na pomalo neočekivanu odluku Rafaela Nadala da se prijavi za turnir u Roterdamu iz serije 250.

"Jasno je kao dan da Nadal ove godine želi da svrgne Novaka sa prvog mesta ATP rang liste i učiniće sve što može da to i ostvari. Uz to, nije tajna da će pokušati da spreči Novaka da obori rekord njegovog velikog prijatelja Federera po broju uzastopnih nedelja na vrhu ATP liste, ali ne verujem da će uspeti u tome", zaključio je Radmilo Armenulić.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju