ATOMSKI TENIS U MELBURNU: Gladijatorska borba Zvereva i Šapovalova, Nemačka i Srbija za polufinale ATP kupa (VIDEO)

Č. V.

03. 02. 2021. u 08:46

TENISKA reprezentacija Nemačke pobedila je Kanadu u oba singl meča i sa Srbijom će se boriti za polufinale ATP kupa.

АТОМСКИ ТЕНИС У МЕЛБУРНУ: Гладијаторска борба Зверева и Шаповалова, Немачка и Србија за полуфинале АТП купа (ВИДЕО)

FOTO: AP

Najpre je Jan-Lenard Štruf bio bolji od Miloša Raonića. Slavio je u dva seta - 7:6(4), 7:6(2). Nije drugi reket ove severnoameričke zemlje bio raspoložen kao protiv Dušana Lajovića. Iskoristio je to 37. igrač sveta i doneo veliku pobedu svojoj selekciji.

Meč je bio izjednačen. Najbolji pokazatelj je taj što su u čitavom meču viđena samo dva brejka. Igrači su ih razmenili na početku drugog seta.

ODLIČAN Štruf je bio sjajan protiv Raonića/FOTO: AP

Drugi duel koji su odigrali najbolji teniseri dveju zemalja - Aleksandar Zverev i Denis Šapovalov bio je prava poslastica za sve ljubitelje "belog sporta".

Publici u Melburnu su priredili istinski spektakl i dva sata i 53 minuta atomskog tenisa. Na kraju je razloga za slavlje imao sedmi reket planete - 6:7(5), 6:3 7:6(4).

Prvi deo meča pripao je Kanađaninu, posle maksimalnih 13 gemova. Previše je dobar igrač Zverev da bi ga pokolebao gubitak seta. Zaigrao je dosta bolje i uspeo je da poravna rezultat i uvede meč u odlučujući treći set.

Počelo je brejk šansom Šapovalova, Nemac se izvukao i to kao da mu je dodatno dalo krila i smanjilo umor.

Zverev je u naredna tri servis gema Kanađanina imao ukupno sedam prilika da rivalu oduzme servis, ali u tome nije uspeo. Na kraju taj-brejk i trenutak odluke.

Došao je Šapovalov do mini brejka, poveo sa 1:3, ali se momak iz Hamburga vratio serijom od četiri vezana poena. Na kraju je mirno priveo meč kraju i zakazao duel sa Srbijom.

Treba reći da su Kanađani Stiven Dijez i Piter Polanski slavili u dublu protiv Kevina Kravica i Jana-Lenarda Štrufa sa 7:6(4), 6:7(8), 10:3 u meču bez rezultatskog značaja.

Ko pobedi u tom okršaju Srbije i Nemačke plasiraće se u polufinale ATP kupa. Nema sumnje da našu selekciju koja je inače branilac titule čeka težak posao, ali i umorna Nemačka.

Na terenu će se najpre naći Dušan Lajović i Jan-Lenard Štruf odmah iza ponoći, a potom možda i u meču odluke Novak Đoković i Aleksandar Zverev (ne pre 1.30 po srednjeevropskom vremenu).

Za kraj je rezervisan dubl, koji takođe može da donese odluku koja reprezentacije će se plasirati među četiri najbolje.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)