LAJOVIĆ: Kroz ovakve mečeve se raste!

Novosti online

14. 02. 2021. u 13:46

Dušan Lajović je završio učešće na Australijan openu porazom od Aleksandra Zvereva.

ЛАЈОВИЋ: Кроз овакве мечеве се расте!

FOTO: AP/Tanjug

Iako je izgubio u tri seta, prikazao je vrlo dobar tenis i nema za čime da žali.

To je i on sam potvrdio na konferenciji za medije u kojoj je pričao sa srpskim medijima.

"Igrao sam kvalitetan tenis protiv dobrog rivala, verovatno je jedan od favorita na turniru. Osećao sam se veoma dobro na terenu. Posle dužeg vremena sam igrao stvarno dobro, ali sam u nekoliko gemova gubio fokus. Izgubio bih dva poena u gemu i onda je protiv takvog rivala teško izboriti se. Osećao sam se opušteno i da mogu da igram onako kako znam. Prvi put posle dužeg vremena sam imao takav osećaj. Trebalo je da prođem tri kola da bih došao do tog osećaja. Igrao sam egal sa njim tokom celog meča. Nisam imao taj nivo tenisa u poslednjih nekoliko meseci, 80 ili 90 odsto meča sam odigrao veoma dobro i to je nešto što mi daje nadu za budućnost. Jedina razlika je u tome što je on igrao na visokom nivou duže nego ja. Žao mi je što nisam iskoristio neke prilike. Iako smo igrali i u pet setova ranije, on je ovog puta igrao na višem nivou tenisa u odnosu na te mečeve", objasnio je Lajović.

Potom j istakao koji su bili prelomni momenti u duelu sa Zverevim i šta je ono što je "izvukao" iz ovog meča.

"Navikavanje na taj intenzitet i taj nivo igre. Ti poeni koji su bili prelomni su se dešavali u završnici 'relija'. Do te završnice je on morao da dolazi kvalitetnim udarcima, a ja sam uspevao da pariram. To je ta navika u tim ključnim momentima u kojima se on oseća komotnije nego ja. Što više budem igrao takvih neizvesnih mečeva protiv top igrača, to može da donese napredak. Sa druge strane, tri prethodna meča koja sam dobio, pre dve ili tri godine ne bih izvukao. Prvi deo tog napretka je dobiti mečeve u kojima ne igram dobro, da bih bio u ovakvim situacijama da igram protiv najboljih igrača gde mogu da se navikavam na taj nivo. Spoj te dve stvari može da napravi odskočnu dasku za napredak".

Lajović se sada okreće novim izazovima.

"Ove godine ću ostati u Evropi po prvi put. Zbog putovanja bi bilo nezgodno da mi se desi da ostanem zaključan u Južnoj Americi. Igraću u Monpljeu, Roterdamu, Dohi i Dubaiju. Videću za Monpelje kakva je situacija, jer i mene muči trbušni mišić. Sutra ću ga pregledati i ako se ispostavi da je sve u redu, onda nastavljam po tom planu", zaključio je Lajović.

(B92) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)