NALBANDIJAN O SARADNJI SA KECMANOVIĆEM: Želim da učinim da Miomir raste kao igrač

Novosti online

24. 02. 2021. u 19:30

TIM srpskog tenisera Miomira Kecmanovića jači je za legendarnog Argentinca Davida Nalbandijana.

НАЛБАНДИЈАН О САРАДЊИ СА КЕЦМАНОВИЋЕМ: Желим да учиним да Миомир расте као играч

Foto: EPA-EFE/Nicolas Aguilera

Poznato je da će nekada treći igrač sveta, u narednih nekoliko nedelja sarađivati sa našim teniserom, koji u osmini finala turnira u Kordobi igra sa Huanom Manuelom Čerundolom.

Srpski teniser angažovao je Nalbandijana na određeni period i ukoliko se saradnja pokaže kao dobra, moguće je da ona bude nastavljena.

- Mnogo mi znači što je uz mene neko kao David. Bio jedan od najboljih u svojoj generaciji i njegovo iskustvo će mi svakako pomoći. Gledao sam ga mnogo puta kako igra, sećam se njegovih mečeva koje sam gledao i preko Jutjuba, kada je pobeđivao igrače 'velike trojke'. To je bilo nešto neverovatno. Nadam se da ćemo imati prilike mnogo da radimo. Već mi je saopštio neke ideje, nadam se da ću ove nedelje otići daleko na turniru, ali važan je proces učenja, mogućnost da se napreduje i postepeno menja, a rezultati će doći na sve to prirodno - rekao je Kecmanović.

Argentinac je 2002. godine igrao finale Vimbldona. Osvojio je 11 singl titula u karijeri, a povukao se još 2013.

- Srećan sam što se opet vraćam tenisu na neki način, pokušaću da doprinesem da Miomir napreduje i učinim da raste kao igrač. Ovih dana smo tražili tu pozitivnu atmosferu, kako bismo uživali u radu. Idemo postepeno, korak po korak, polako ćemo dodavati više toga, bolje stvari. On je momak sa dobrim potencijalom i pokušaću da ga učinim boljim. Radićemo u ovih par nedelja u Kordobi, Buenos Ajresu i Santjagu, videćemo posle kakav je dalji raspored - istakao je Nalbandijan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miomir Kecmanovic (@miomirk)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista