MEDVEDEV OVO NE SME DA PROPUSTI: Nadal odustao od Roterdama, Rus ima veliku šansu da prestigne Rafu na ATP listi

Novosti online

25. 02. 2021. u 16:34

SEZONA nije dobro počela za Rafael Nadala. Španac nije igrao na ATP kupu, a učešće na Australijan openu je završio u četvrtfinalu.

МЕДВЕДЕВ ОВО НЕ СМЕ ДА ПРОПУСТИ: Надал одустао од Ротердама, Рус има велику шансу да престигне Рафу на АТП листи

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Imao je tokom prvog grend slema drugi igrač sveta problema sa leđima i upravo je to razlog zbog kog je morao da odustane od turnira u Roterdamu.

Upravo je to velika šansa za Danila Medvedeva da prestigne Nadala na ATP listi i postane drugi teniser planete. Trenutna razlika između Španca i Rusa je samo 115 bodova.

- Sa velikom tugom sam morao da se povučem sa turnira u Roterdamu. Kao što većina navijača zna, imam problem s leđima koji se pojavio još u Adelajdu i nastavio tokom Australijan opena. Našli smo privremeno rešenje koje mi je omogućilo da igram bez bolova u drugoj nedelji turnira. Kada sam se vratio u Španiju posetio sam lekara, koji mi je savetovao da ne igram narednih nedelja - poručio je Nadal.

Turnir u Roterdamu je iz serije 500 i Moskovljanin praktično ima "zicer". Naime, on je prošle godine u Holandiji ispeo u prvom kolu. Sada mu je potrebno da stigne do polufinala kako bi prestigao Nadala.

Podsetimo, turnir u Roterdamu je na programu od 1. do 7. marta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista