"ĐOKOVIĆ JE KLASA ZA SEBE, POGOTOVO MENTALNO": Nemac nahvalio Novaka, veruje da će preteći Rafu i Rodžera po grend slem titulama

Novosti online

25. 02. 2021. u 20:34

NEKADAŠNjI nemački teniser Patrik Kunen je u svojoj kolumni za "Skaj sports" pisao o Novaku Đokoviću i njegovoj dominaciji.

ЂОКОВИЋ ЈЕ КЛАСА ЗА СЕБЕ, ПОГОТОВО МЕНТАЛНО: Немац нахвалио Новака, верује да ће претећи Рафу и Роџера по гренд слем титулама

Foto: AP

On je istakao da ne veruje da ćemo u skorije vreme videti smenu generacija u "belom sportu", a takođe je dodao da je najbolji igrač planete favorit na dva od preostala tri grend slema u ovoj sezoni.

- Najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa je kao i uvek Rafael Nadal. Najveći favorit na Vimbldonu i Ju-ES openu mora biti Novak Đoković. Mnogo toga nam govori da će Srbin prestići rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala u trci za najviše osvojenih grend slemova. Australijan open je još jednom to pokazao, Đoković je klasa za sebe, pogotovo mentalno - rekao je Kunen.

Nemac je posebno apostrofirao Novakon ritern i sjajno kretanje i istakao da se to ne može videti ni kod jednog drugog tenisera.

- 'Đoker' sve više ulazi u glave svojim protivnicima. Zbog svoje mogućnosti da 'zaključa' teren, da tako sjajno riternira i igra bez greške u najbitnijim momentima pritisak na protivnike je nešto neverovatno. Muški tenis je sve dalje od smene generacije.

On ne veruje da će neko u skorije vreme uspeti da nadigra osvajača 18 grend slem titula.

- Uz Dominika Tima mislio sam da Danil Medvedev može da bude promena na grend slemovima. Ali Novak Đoković je bio previše dominantan, previše impresivan - zaključio je Kunen.

Podsetimo, Đoković je nedavno deveti put osvojio Australijan open, a u finalu je pregazio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)