EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SUBOTICI: Zaraženo 11 korisnika gerontološkog centra

J.L.

20. 07. 2020. u 15:44

PREMA izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica od početka epidemije zabeleženo je ukupno 173 osoba zaraženih virusom korona sa teritorije grada Subotice, 50 iz Bačke Topole i pet iz Malog Iđoša.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СУБОТИЦИ: Заражено 11 корисника геронтолошког центра

Foto: Novosti arhiva

Prema današnjem izveštaju subotičke Opšte bolnice u Kovid delu bolnice nalazi ukupno 77 pacijenta.

Od toga, šest pacijenata nalazi se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, a dva pacijenta srednje životne dobi su u teškom stanju na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji odnosno respiratoru.

Svi ostali hospitalizovani pacijenti su stabilnog kliničkog stanja. Nema novih potvrđenih slučajeva na Kovid među zaposlenim u Opštoj bolnici Subotica, a u Gerontološkom centru, u objektu za Smeštaj odraslih lica u Sarajevskoj ulici, povrđeno je, nažalost, jedanaest pozitivnih korisnika na virus sa lakšom kliničkom slikom i svi stabilnog stanja, i tri zaposlena radnika koja su u kućnoj izolaciji. 

- Još jednom apelujemo na građane da shvate ozbiljnost situacije koja nalaže da  mere zaštite podignemo na najveći mogući nivo. Preporuke sa svih nivoa neće imati nikakvog značaja ako se ne primenjuju u praksi, a to se odnosi ne samo na primenu neophodnih mera lične zaštite, nego i na okupljanja i održavanje fizičke distance u parkovima, dečjim i rekreacionim igralištima, skejt parkovima, fitnes centrima, teretanama, kao  i svih ostalih mera kojima jedino možemo da izbegnemo dalje širenje zaraze, a da istovremeno stvorimo uslove da se što pre vratimo normalnim uslovima  funkcionisanja – kažu u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija