SVI ĆUTE O TROVANJU RIBE U JADRU: Istraga čeka nalaz

V. MITRIĆ

06. 08. 2020. u 21:25

KO je i kako zagadio reku Jadar u Gornjem toku, kod sela Kozjaka, posle čega je u rejonu Lešnice došlo do velikog pomora ribe i širenja nepijatnih mirisa, još nema zvaničnih informacija.

СВИ ЋУТЕ О ТРОВАЊУ РИБЕ У ЈАДРУ: Истрага чека налаз

Foto: V. M.

V.d. javnog tužioca u Loznici, Zoran Nestorović, rekao je da je dežurni zamenik OJT naložio policiji da zatraži od nadležnih inspekcija da se ispitaju sve okolnosti kako je došlo do ovog ekološkog incidenta širih razmera u kom je umoreno više od tona ribe i ko zna koliko njene mlađi. Policija iz Lešnice izašla je odmah na mesto događaja, a nema informacija šta su, eventualno, i da li su nešto pšreduzeli drugi nadležni.

U Inspekciji za ribarstvo rečeno nam je da očekuju izvdštaj o veštačenju uginulih riba, koje je dostavilo nadležno riblje područje, čije su su uzorke uzeli ovdašnji ribočuvari. Posle toga će, kako ističu, da ustanove šta, eventualno, treba da se čini.

Nezvanično se može čuti da se događa da nedgovorni zemljoradnici na Jadru ispiraju cisterne, posle prksanja njiva herbicidom. Međutim, penušava voda i smrad širih razmera, kao i posledice, ukazuju da je, možda, reč o ispuštanju kojekakvih otašada klaničkog porekla.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu