NABAVLJAJU POSTELJINE ZA DAR OPŠTOJ BOLNICI: Humanitarna akcija u Požarevcu

D. NOVKOVIĆ

18. 08. 2020. u 06:33

UDRUŽENjE nazvano "Solidarnost onlajn" je u Požarevcu pokrenulo humanitarnu akciju sa ciljem da ovdašnjoj Opštoj bolnici kupi i daruje 1.500 trodelnih kompleta posteljine.

НАБАВЉАЈУ ПОСТЕЉИНЕ ЗА ДАР ОПШТОЈ БОЛНИЦИ: Хуманитарна акција у Пожаревцу

Foto D. N.

Za ovu donaciju, ukupno je potrebno milion i 661.400 dinara.

- Juče smo aplaudirali zdravstvenim radnicima, hajde da danas, umesto aplauza, učinimo i nešto konkretnije. Ne za bolnicu, već za nas. Mi ćemo, i naši najdraži, biti tamo pacijenti. Ne možemo gama noževe i ostala čuda da pribavimo, ali posteljinu možemo - apeluje na sugrađane u ime pomenutog Udruženja novinar i poznati humanitarac Slobodan Vasić.

ODZIV

SAMO nekoliko sati od objave o pokretanju akcije, stiglo je desetak uplata za kupovinu jednog ili dva kompleta posteljine, dok je dvoje Požarevljana uplatilo 4.800, odnosno 6.000, što su sume potrebne za kupovinu četiri, odnosno pet kompleta posteljina.

NOVO Kompleti posteljine za bolničke krevete, Foto D. N.

A, inicijativa za organizovanje akcije je pokrenuta na "Fejsbuku", kada je jedna Požarevljanka objavila da su posteljine u gradskoj bolnici u lošem stanju, te predložila nabavku novih.

POMOĆ Opšta bolnica u Požarevcu, Foto D. N.

Brzo je pribavljena i povoljna ponuda od firme koja je već dugo u ovom poslu, pa trodelni komplet od čistog pamuka - koji se može prati i na temperaturi od 95 stepeni - košta 1.200 dinara. Zainteresovani novac mogu da uplate na račun udruženja "Solidarnost onlajn" br. 170-0030048305000-51, a svrha uplate je pomoć Opštoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)