KOLEGE IM GRADE DOM: Policajci iz Vranja pomažu Živojinu, njegovoj supruzi i pet devojčica

J. S.

28. 08. 2020. u 12:30

SVE što su decenijama stvarali izgubili su u toku jedne noći.

КОЛЕГЕ ИМ ГРАДЕ ДОМ: Полицајци из Врања помажу Живојину, његовој супрузи и пет девојчица

Foto. J. S.

 Sedmočlana porodica policajca Živojina Ristića iz mahale Karadžinci u planinskom predelu Radovnice kod Trgovišta 11. avgusta ostala je bez krova nad glavom. Njima je porodična kuća izgorela, a tačan razlog požara je još nepoznat.

Posle svega ovaj skromni čovek kaže da je srećan što su on supruga i pet kćeri sačuvali žive glave.

- Tog 11. avgusta, dok smo spavali, u našoj kući buknula je vatra. Samo pukom srećom smo se probudili i istrčali napolje, a od straha za goli život nismo ni razmišljali da nešto iznesemo. Iako je naše domaćinstvo izgorelo, uspeli smo da se spasemo i to je najveća sreća - kaže Ristić za "Večernje novosti".

Živojin Ristić radi preko dve decenije u Policijskoj ispostavi u Trgovištu, njegova supruga je zaposlena u pogonu "Jumka" u Radovnici. Kućili su se decenijama, kako bi devojčicama Tamari, Tijani, Andrijani i najmlađim bliznakinjama Jeleni i Jovani obezbedili sve uslove za život. Kažu moraće sve iz početka, ali su bar oni zajedno.

Znajući, da njihov kolega sa skromnim primanjima podiže veliku porodicu i da mu je vatra odnela sve što je stekao, kolege policajci su mu odmah pritekli u pomoć.

- Nikada nisam pomislio da bih sa decom i suprugom mogao da ostanem bez kuće, ali upravo to nam se dogodilo. Nakon požara u kom su nam izgorele sve stvari, rukovodstvo Policijske uprave u Vranju i moje kolege nesebično su se ponudili da nam pomognu - kaže Ristić.

Prema njegovim rečima oni su prikupili novac kako bi kolega mogao što pre da započne da gradi novi dom.

Foto. J. S.

HVALA PRIJATELjIMA

- ŽELIM svima da se zahvalim, čitavom rukovodstvu Policijske uprave u Vranju, načelniku Igoru Živkoviću i svim svojim kolegama koji nam na ovaj način daju snagu da lakše podnesemo ovu nedaću koja nas je snašla - kaže Ristić. - Srce mi je puno jer znam da u muci koja nas je snašla nismo sami.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024