ODGOVOR NA TRAGIČNU SMRT STEFANA FILIĆA: Mladi iz Velike Plane organizovali projekat sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja

J. I.

02. 09. 2020. u 11:20

UDRUŽENjE građana „Svet reči“ iz Velike Plane, uz podršku timova sedam srednjih škola iz šest gradova, organizovalo je projekat „Najjače protiv nasilja“ kao odgovor na tragičnu smrt maturanta Stefana Filića, koji je na smrt pretučen početkom godine u Velikoj Plani.

ОДГОВОР НА ТРАГИЧНУ СМРТ СТЕФАНА ФИЛИЋА: Млади из Велике Плане организовали пројекат са циљем превенције вршњачког насиља

Foto: J. I.

- Smrt Stefana Filića bila je okidač za projekat, sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja i porukom da se ovo nikad ne ponovi, poručuje Jelena Zlatkova iz udruženja „Svet reči“.

Foto: J. I.

U okviru projekta, realizovanog uz podršku Ministarstva omladine i sporta, učenici srednjih škola iz Velikog Gradišta, Kučeva, Požarevca, Despotovca, Smederevske Palanke i Velike Plane, tokom tri dana učestovali su u radionicama čije su teme bile prevencija nasilja.

Foto: J. I.

Projekat je okončan performansom posvećenim ubijenom maturantu u dvorištu OŠ „Vuk Karađić“ u Velikoj Plani, na prostoru memorijalnog parka koga je Stefanova porodica podigla kao opomenu generacijama. U znak sećanja, porodica Filić i učenici ostavili su cveće na mestu gde je Stefan ubijen.

Stefan Filić (18) preminuo je 3. februara 2020. nakon što je mučki pretučen ispred kluba „Brodolom“. Osumnjičenima za ubistvo N.B 20 i M.P 20 zakazano je suđenje za 23. septembar pred Višim sudom u Smederevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije