"NAŠA PRIČA" ZA MALU LANU: Srbobranci nastavili da pomažu bolesnoj devojčici (FOTO)

Z. RAJIĆ

04. 09. 2020. u 06:37

UDRUŽENjE građana "Naša priča" iz Srbobrana organizovalo je proteklog vikenda trodnevni humanitarni turnir u malom fudbalu.

НАША ПРИЧА ЗА МАЛУ ЛАНУ: Србобранци наставили да помажу болесној девојчици (ФОТО)

Foto: N. Bugarski

 Na njemu je je prikupljeno 179.830 dinara za lečenje desetomesečne Lane Jovanović iz Rakovca kod Beočina, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1.

Akciju su podržali brojni građani, preduzeća, lokalna samouprava, Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" i Ženski odbojkaški klub Elan volej. Svojim prisustvom podršku manifestaciji dao je i proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vasa Mijić.

Članovi udruženja "Naša priča" su akciju za pomoć maloj Lani, kojoj je za spasonosni lek "zolgensma" potrebno 2,4 miliona dolara, organizovali i pre dve nedelje, kad je prikupljeno 98.500 dinara. Srbobranci su i početkom avgusta, na štandu u Ulici devet Jugovića, u dva navrata za Lanino lečenje prikupili oko 150.000 dinara.

- Srbobran je u poslednjih mesec dana vrlo aktivan sa željom da pomogne u ozdravljenju male Lane Jovanović. Sad već možemo da kažemo "naše Lane", jer smo brojnim aktivnostima i posvećenošću mnogih ljudi učinili da je doživljavamo kao naše dete - rekao je predsednik opštine Radivoj Debeljački.

Foto: N. Bugarski

Mijić i Debeljački

Akciji prikupljanja priloga za lečenje Lane pridružiće se i Udruženje žena "Ruka spasa" iz Srbobrana, čije će članice danas na pijaci prodavati svoje rukotvorine.

- Ponudićemo ručno rađene kape, čarapice, peškire, "kuvarice", cveće, lavandu i još mnogo toga. Cene proizvoda određivaće sami kupci ubacivanjem priloga u kutiju, koji će biti uplaćeni na račun za Lanino ozdravljenje - rekla je predsednica UŽ "Ruka spasa" Savka Lazić.

Foto: D. D.

Ultramaraton za Lanu
 
ULTRAMARATON I BAZAR

ZA Laninu životnu bitku pretposlednjeg dana avgusta održan je štafetni ultramaraton na stazi od 100 kilometara od Sombora do Novog Sada, na kojem je učestvovalo 48 maratonaca i rekreativaca iz Sombora, Sivca, Crvenke, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bačke Topole, Novog Sada i drugih mesta. Pratioci manifestacije "kupovali" su kilometre slanjem poruke 195 na 3030, odnosno 808 na 3030, kako SMS za pomoć Lani glasi od 31. avgusta.

Ultramaraton za Lanu Foto D. D.

Mijić i Debeljački

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)