KAZNA 25.000 ZA SMEĆE VAN KANTE: Inspekcija kažnjava nepropisno odlaganje kućnog đubreta

Lj. P.

07. 09. 2020. u 05:00

KOMUNALNI inspektori i policajci su od početka godine izdali deset prekršajnih naloga zbog nepropisnog odlaganja kućnog i drugog smeća.

КАЗНА 25.000 ЗА СМЕЋЕ ВАН КАНТЕ: Инспекција кажњава непрописно одлагање кућног ђубрета

Foto: Lj. P.

Ovim prekršiocima su izrečene novčane kazne u iznosu od 25.000 dinara, a istovremeno je izrečeno više desetina upozorenja građanima i vlasnicima poslovnih objekata, kako bi se predupredilo takvo ponašanje.

Komunalni inspektori su u istom periodu, kako navode u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove pokrenuli 1.117 upravnih radnji, odnosno toliko je naloga dato JKP "Čistoća", zaduženom za higijenu u gradu da se ukloni otpad koji su nesavesni građani, koji nisu zatečeni na licu mesta, bacili pored kontejnera.

- Posebno karakteristični delovi grada gde su komunalni inspektori i komunalni policajci zatekli građane da bacaju smeće van posuda za sakupljanje smeća su Liman, Podbara, Detelinara - staro i novo naselje, Telep, Salajka, Klisa i uže jezgro grada i Petrovaradin - nabrajaju kritične tačke u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove. - Nadležni komunalni inspektor zapisnika nalaže mere da se ukloni otpad sa naznačene lokacije. Ako se ne preduzmu mere, onda se donosi rešenje kojim se nalažu koraci i određuje rok da se ukloni otpad na površini javne namene.

Foto: Lj. P.

U Gradskoj inspekciji skreću pažnju na činjenicu da je od početka godine postignut i značajan pomak kada je reč o uklanjanju velikih deponija kabastog i drugog otpada. Desetak većih deponija koje su se nalazile na privatnim parcelama su očišćene.

- Savetodavnim posetama i uz insistiranje, vlasnici tih parcela su uklonili otpad sa svojih parcela i postavljanjem fizičkih barijera po obodu parcele onemogućili ponovno stvaranje deponije - navode u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove. - Postavili su zemljane bedeme, betonske zapreke, metalne ograde i drugo, i time sprečili pristup tim parcelama.

POJAČANE KONTROLE

I U narednom periodu Gradska uprava za inspekcijske poslove će nastaviti pojačanu kontrolu i nadzor odlaganja komunalnog i drugog otpada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna