NESAVESNI GRAĐANI: Odlažu smeće gde mu nije mesto - Đubre samo "šutnu" gde im se prohte

S. BAJIĆ

10. 09. 2020. u 09:20

POJEDINE gradske ulice u širem centru grada, svakodnevno, najčešće u ranim večernjim časovima, ogreznu u smeću "uredno" poslaganom i naslonjenom na ukrasne korpe - žardinjere namenjene isključivo za sitan otpad.

НЕСАВЕСНИ ГРАЂАНИ: Одлажу смеће где му није место - Ђубре само шутну где им се прохте

Foto S. Bajić

Po tom večernjem "autfitu" naročito je poznata izuzetno prometna Železnička ulica, koja vodi u sam centar grada i u kojoj su pored čuvenih zlatarskih i mnogih zanatskih radnji, smešteni i razni butici i prodavnice.

Jasno je da ugledne zanatlije ne prljaju svoj kvart za razliku od "butikaša", ali i od takođe nesavesnih stanara, koji umesto da se prošetaju do kontejnera, kesu sa smećem samo "šutnu" kraj ukrasne korpe za otpatke.

Na apele i molbe iz JKP "Gradska čistoće", kao i na sugestije žitelja tog dela centra grada, koji smeće ubacuju u za to predviđene kontejnere, bahate komšije ali i zaposleni u radnjama, koji u 20 časova zaključavaju svoje butike, ni malo se ne obaziru. Za radnike "čistoće", Železnička ulica je "trn u oku", što potvrđuje i Danijela Jankov iz JKP "Gradska čistoća" .

- To je veliki problem - kaže Danijela Jankov. - Reč je o korpama za otpatke male zapremine koje, takođe, pored svoje funkcije predstavljaju i ukras. Naši radnici po dva puta u smeni, dakle šest puta u toku 24 časa prazne i čiste te korpe, koje su, međutim, ponovo pretrpane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)