STUDENTI OSMISLILI 18 REŠENJA ZA IZGLED TRSTENIKA: Urbanistički projekti dostupni građanima na izložbi (FOTO)

S.BABOVIĆ

28. 09. 2020. u 18:38

ČAK 18 projektnih rešenja o mogućem izgledu centra Trstenika osmislili su studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, a Trsteničani ih mogu sve do 6.oktobra pogledati na izložbi u Likovnom salonu Narodnog univerziteta.

СТУДЕНТИ ОСМИСЛИЛИ 18 РЕШЕЊА ЗА ИЗГЛЕД ТРСТЕНИКА: Урбанистички пројекти доступни грађанима на изложби (ФОТО)

Foto: Protokol

Saradnja beogradskog fakulteta i opštine traje već par godina, a u okviru nje, došlo se na ideju da studenti iznesu svoje predloge o potencijalnim urbanističkim rešenjima gradskog jezgra.

Foto: Protokol

 

 -Studenti su birali konkretne lokacije na kojima su želeli da intervenišu sa određenim temama i projektima koji su oni predlagali-predočava mentor prof. dr Vlada Đokić,dekan Arhitektonskog fakulteta.

Foto: Protokol

 

-Na taj način,dobili smo 18 različitih projekata, koji predstavljaju studentsko viđenje u vezi s tim šta bi moglo da se unapredi u pogledu daljeg urbanog razvoja.

 S jedne strane,dodaje prof. dr Đokić, studenti su dobili jedinstvenu šansu da se istaknu u sredini koja ih je odlično prihvatila, a s druge, opština može da iskoristi neke od mogućih predloga.

Foto: Protokol

 

Ukupno 18 studenata radilo je prethodnih dana na projektima koji su imali zajednički naziv “Mera promene-Transformacija centralne zone Trstenika”.

Autorima je kao posebno inspirativna bila stara industrijska zona,margine gradskog trga i pojas prema Zapadnoj Moravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru