HUMANITARNI BAZAR U SUBOTICI: Prikupili 659 HILJADA DINARA za lečenje malog Olivera

J. L.

05. 10. 2020. u 17:32

NA šetalištu kod Gabrić ćuprije u subotičkom naselju Prozivka održan treći humanitarni bazar, čiji je cilj prikupljanje novca namenjenog za lečenje devetomesečnog Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР У СУБОТИЦИ: Прикупили 659 ХИЉАДА ДИНАРА за лечење малог Оливера

Foto. J. L.

 Subotičani velikog srca ovoga puta prikupili su 659 hiljada dinara.

Subotičani su učestvovali u tomboli, licitaciji, kupovali su slatkiše, voće i sokove, deca su se igrala u dvorcu, oprobala u sportskim disciplinama...

- Ovom prilikom od svih aktivnosti prikupili smo 659 hiljada dinara. Bicikl smo prodali za 7.500, a alat za 10.000 dinara. Prodali smo više od 1.200 tombola - kaže Radmila Vidaković, jedna od organizatorki bazara. - Zahvaljujem se i donatorima vrednih nagrada i svim sugrađanima koji su nam se pridružili i pomogli da se novac za lečenje malog Olivera što pre prikupi.

Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Posle mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Posle mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza – smrtonosna neuromišićna bolest Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Posle toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru. Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove lekova.

Foto. Fondacija Budi human

Svi koji žele da pomognu Oliverovo lečenje, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Dinarski račun: 160-6000000732419-36

Devizni račun: 160600000073285198

IBAN: RS35160600000073285198

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina