I U VANREDNOJ SITUACIJI RASTE BROJ NOVOINFICIRANIH: U Trsteniku nova dva slučaja korona-virusa

S. BABOVIĆ

05. 10. 2020. u 21:25

DVA nova slučaja korona-virusa registrovali su u Trsteniku tokom vikenda epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

И У ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ РАСТЕ БРОЈ НОВОИНФИЦИРАНИХ: У Трстенику нова два случаја корона-вируса

Foto: S. Babović

Time se broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije u ovoj opštini popeo na 109.

Ranije prošle nedelje, već je utvrđeno je do transmisije među novoinficiranima u poslednjih 10-ak dana došlo u ugostiteljskim objektima,a pre svega među učenicima.

Trenutno je u opštini koja je proglasila vanrednu situaciju 30.septembra kod tri učenika potvrđeno prisustvo KOVID-19 i taj broj se već pad dana ne uvećava. Nema potvrde o zarazi među nastavnicima trsteničkih škola.

- Registrujemo uglavnom lakše kliničke slike,koje ne zhavtevaju ni rengensko snimanje - napominje dr Žaklina Ristić, pomoćnica direktora Doma zdravlja “Dr Sva Stanojević” u Trsteniku.- Do proglašenja vanredne situacije je došlo na osnovu preporuke ZZJZ Kruševac i treba da ima za cilj da se spreči dalje širenje virusa.

Predsednica opštine Milena Turk podvlači da su u stalnom kontaktu sa epidemiolozima. Na snazi je zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite. Radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno na 21 sat, odnosno do 23 sata za bašte.

RADNICA RADILA SA SIMPTOMIMA?

PREMA nezvaničnim saznanjima “Novosti” ovog vikenda je utvrđeno i da je radnica prodavnice kozmetičkih proizvoda u Trsteniku par dana dolazila na posao sa simptomima sličnim KOVID-19, a onda su se simptomi pojavili i kod nekoliko njenih koleginica.

Od početka epidemije, listom su odlagane sve popularne turističke manifestacije, a Gulašijada u Ugljarevu u junu,bila je poslednje održana.

Foto: S. Babović

- Nismo imali ni Pečenjijadu u Stopanji,Trstenik na Moravi, Sajam lova i ribolova - navodi za “Novosti” Vladimir Jeftić, direktor Turističke organizacije Trstenik. - Uz poštovanje distance i ograničenje broja ljudi, ovi događaji nisu bili. Ipak, interesantno je da smo ubeležili skok broja turista.

 

U RASINSKOM OKRUGU - 1.499 POTVRĐENIH SLUČAJEVA

OSIM u Trsteniku, KOVID-19 potvrđen je i kod dva lica iz Kruševca. Od početka epidemije, u Rasinskom okrugu registrovano je 1.499 potrvđenih slučajeva korona-virusa, a izlečenim se smatra 1.418 lica. Najviše od Kruševcu - 892,u Aleksandrovcu – 261, kao i u Brusu - 115. Manje od Trstenika, sa 109 slučajeva, bilo je je u Varvarinu -67 i Ćićevcu 55.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)