UŽIČANIMA VODA SKUPLJA ZA 18 ODSTO: Računi u domaćinstvima biće uvećani za oko 150 dinara u proseku

N.J.

06. 10. 2020. u 16:31

GRADSKO veće Užica prihvatilo je zahtev Javnog preduzeća „Vodovod“, odobrivši povećanje cena vode i kanalizacije za čak 18 procenata.

УЖИЧАНИМА ВОДА СКУПЉА ЗА 18 ОДСТО: Рачуни у домаћинствима биће увећани за око 150 динара у просеку

Foto: Arhiva Novosti

Drastičan rast cena opravdan je "većim troškovima koji nastaju kod prerade vode u novom postrojenju i direktno utiču na njenu cenu koštanja, ali i zbog potrebe da se krene u rekonstrukciju gradske vodovodne i kanalizacione infrastrukture."

- Sama fabrika vode, koja je jedna od najsavremenijih, koristi određene metode koje povećavaju cenu vode. Takođe, razlog za povećanje cene vode je taj što želimo da finansijski efekat koji će ovo povećanje vode ostvariti uložimo direktno u zamenu infrastrukture, tačnije dotrajale vodovodne mreže. Na ovaj način će se napraviti neke uštede koje će sprečiti stalne kvarove - rekao je Ivan Stanisavljević, član Gradskog veća zadužen za javna preduzeća.

Računi u domaćinstvima biće uvećani za oko 150 dinara u proseku.  Nova cena iznosi 118.78 dinara za vodu, odnosno 29.70 za kanalizaciju. Prosečan račun koji će građani Užica plaćati za 14 kubika vode, koliko prosečno troše, po novim cenama iznosiće 1.143 dinara, a u ovaj iznos uračunata je i kanalizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024