EPIDEMIJA U RASINSKOM OKRUGU: Novih 12 slučajeva, virus opet u Aleksandrovcu - obolelo četvoro

S. BABOVIĆ

14. 10. 2020. u 15:09

DO Zavoda za javno zdravlje Kruševac stigla je potvrda o 12 novoinficiranih u Rasinskom okrugu, a među njima posle dužeg vremena, prvi put i u Aleksandrovcu, gde je potvrđenon prisustvo KOVID-19 kod četiri osobe.

ЕПИДЕМИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нових 12 случајева, вирус опет у Александровцу - оболело четворо

Foto: S. Babović

 

Među novoinficiranima je šest pacijenata iz Kruševca i po jedan iz Trstenika, odnosno Varvarina.

Bilans epidemije KOVID-19 u okrugu iznosi 1.556 slučajeva, a samo u Kruševcu - 923. U Aleksandrovcu je virus do sada potvrđen u 265 slučajeva, u Trsteniku kod 128, a u Brusu kod 116 lica. Prisustvo korona-virusa do sada je potvrđeno kod 69 lica u Varvarinu,odnosno 56 u Ćićevcu.

U Aleksandrovcu je najteže bilo početkom jula, kada je gotovo polovina novoobolelih u toku dana dolazila upravo iz ove opštine. Tada je proglašena i vanredna situacija. Kako se virus širio u Aleksnadrovcu, koji broji oko 20.000 stanovnika, najbolje je pokazivala evidencija KOVID-ambulante pri Domu zdravlja “Dobrivoje Ger Popović”, u koju su “Novosti” imale uvid. Lekarima se na nedeljnom nivou javljalo i 400 pacijenata.

Nadležni uverevaju da se epidemiološka situacija sve vreme intenzivno prati. U režimu zdravstvenog nadzora je 4.490 osoba iz Rasinskog okruga, a izlečenim se smatra 1.436 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda