„SELU U POHODE“ STIŽE U BIKOVO: Besplatna provera zdravlja u subotičkom prigradskom naselju

J.L.

19. 10. 2020. u 16:59

ZDRAVSTVENA akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 20. oktobra, u prostorijama ambulante u subotičkom naselju Bikovi.

„СЕЛУ У ПОХОДЕ“ СТИЖЕ У БИКОВО: Бесплатна провера здравља у суботичком приградском насељу

Foto: Novosti arhiva

U periodu od 8 do 11 časova, građani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani moći će da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), a merenja će se raditi na vagi koja određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, a takođe meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

Osim toga, svi pušači će moći da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i da dobiju savete za prestanak pušenja, dok će lekari pružati savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

- Molimo sve zainteresovane sugrađane da na akciju dođu sa maskama. Zaposlene u MZ Bikovo molimo da naprave raspored dolaska zainteresovanih na akciju, kako bi se izbeglo istovremeno prisustvo velikog broja osoba - apeluju organizatori akcije.

Akciju već deceniju organizuju Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja, u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama, kao i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)