MAPIRANJE DIREKTNIH INVESTICIJA: Projekat za povezivanje dijaspore sa maticom kroz podsticanje preduzetništva

I.M.

28. 10. 2020. u 19:09

CENTAR za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga pružaće tehničku podršku jugu Srbije u toku implementacije projekta koji treba da uspostavi direktnu vezu dijaspore sa maticom, a sa ciljem jačanja i podsticanja preduzetništva sa i kroz srpsku dijasporu u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj.

МАПИРАЊЕ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Пројекат за повезивање дијаспоре са матицом кроз подстицање предузетништва

Foto: OU Medveđa

Za našu dijasporu u ovim zemljama pripremljen je paket tehničke pomoći koji će joj pružiti sve bitne informacije o lokalnim samoupravam kao i o investicionim prilikama na području dva okruga juga Srbije.

Projekat pod nazivom „Link Up“ podržavaće, kroz mentorstvo, mala i srednja preduzeća. Lokalne samouprave i ovdašnji privrednici imaće podršku u privlačenju investitora kroz direktnu saradnju sa dijasporom, a planirani su i poslovni skupovi u Srbiji i inostranstvu.

Za ovaj posao šest domaćih regionalnih razvojnih agencija dobiće grantove od Austrijske razvojne agencije, koja finansira projekat, u partnerstvu sa Ministarstvom za evropske integracije Vlade Srbije, Privrednom komorom i Razvojnom agencijom Srbije.

Sa ciljem realizacije planiranih aktivnosti ovim povodom su Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa i Dragana Belenzada, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga održali sastanak na kojem su predstavljene sve mogućnosti buduće saradnje matice i dijaspore. Predstavnici regionalne razvojne agencije će slične sastanke imati i u drugim lokalnim samoupravama dva okruga na jugu zemlje.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere