ZARAŽENO JOŠ TROJE U Kovid ambulanti u Gornjem Milanovcu povećava se broj pregleda

M. B.

29. 10. 2020. u 08:44

JOŠ tri osobe u Rudničko-takovskom kraju potvrđeno su pozitivne na kovid-19, na osnovu rezultata testiranja pristiglih do sinoć.

ЗАРАЖЕНО ЈОШ ТРОЈЕ У Ковид амбуланти у Горњем Милановцу повећава се број прегледа

Foto: D. Pozderović

- Na teritoriji opštine Gornji Milanovac trenutno su ukupno zaražena 22 lica, od kojih je jedno izlečeno, a šest ih je hospitalizovano: jedno na Infektivnoj klinici u Beogradu, jedno u Kliničkom centru u Kragujevcu, četiri u milanovačkoj Opštoj bolnici. Svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji, pod kontrolom lekara našeg Doma zdravlja. Svo troje novopotvrđenih su iz ovog grada, boravili su na Zlatiboru, zbog ispoljavanja kilničke slike testirani su u Užicu, odakle će biti hospitalizovani u milanovačkoj bolnici - potvrdio je v. d. direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović.

U Kovid ambulanti povećava se broj pregleda, biće povećan i broj lekara u njoj. Juče je pregledano 47 pacijenata (najviše u minula tri meseca!), urađeno je 20 seroloških testova, uzeto pet nazofaringealnih briseva.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna zaraženo je ukupno 148, uz sedam smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)