HUMANITARNI BAZAR ZA ANIKU: Organizovan u nedelju na gradskom trgu u Čačku

V. I.

30. 10. 2020. u 16:21

NA gradskom trgu u Čačku, u nedelju, 1. novembra, u periodu od 10 do 17 časova, održaće se humanitarni bazar za Aniku Manić, dvogodišnju devojčicu koja boluje od spinalne mišićne atrofije, najtežeg oblika.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА АНИКУ: Организован у недељу на градском тргу у Чачку

Foto: Bazar za Aniku

Mali i veliki proizvođači iz Čačka i okoline će u nedelju donirati svoje proizvode, deca će napraviti crteže i figurice, donirati igračke od čije prodaje će se pomoći Aniki u njenoj borbi sa retkom i progresivnom bolešću.

Za njenu bolest kažu da je genetski ubica dece broj jedan. Bolest počinje tako što slabe mišići nogu i ruku, ali kasnije slabe mišići za disanje, gutanje, kašljanje i deca umiru od gušenja ili upale pluća. Ali, nada postoji, jer postoji i genska terapija „Zolgensma“, koja deluje na celo telo i može da povrati izgubljene funkcije mišića ukoliko se dobije što pre. Nemili podatak je da je ovo zvanično najskuplji lek na svetu i košta 2,1 milion evra, što je upravo i izazov u kome svi možemo pomoći – navode organizatori bazara pozivajući sugrađane da dođu u nedelju i pomognu devojčici koliko mogu.

Foto: Bazar za Aniku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati