KONKURS TURISTIČKE ORGANIZACIJE KOVINA: Izabrana tri najlepša suvenira u tri kategorije

J. J. BALjAK

02. 11. 2020. u 15:27

TURISTIČKA organizacija opštine Kovin izabrala je putem konkursa tri najlepša suvenira, koji će zvanično predstavljati tu opštinu i prodavati se u njihovim turističkim objektima.

КОНКУРС ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ КОВИНА: Изабрана три најлепша сувенира у три категорије

Foto: TOO Kovin

Pristigli radovi, kojih je bilo 21, ocenjivani su u tri kategorije – tradicionalni, umetnički i gastronomski suvenir.

Jednoglasnom odlukom tročlanog žirija, suvenir "Vezni pojas" Cvetanke Marinković proglašen je za najbolji tradicionalni suvenir.

Nagrada za najlepši umetnički sunvenir pripala je Danici Paun za "Vojnika", a zasluge za najbolji gastronomski suvenir "Slatko od višanja" preuzeo je Aktiv žena "Veliko hrabro srce" iz Bavaništa.

Osim što će njihovi proizvodi dobiti obeležje kvaliteta "Suvenir Kovina 2020" i biti prodavani u turistikim objektima, pobednice su dobile i po 5.000 dinara.

I ostali suveniri sa konkusa će biti prodajni, ali će oni morati da budu regulisani posebnim ugovorom.

Inače, kovinska turistička organizacija je jedna od retkih koja će u svojoj kolekciji imati gastronomski suvenir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja