ZBOG KORONE: I ovaj grad u Srbiji proglasio vanrednu situaciju

A.Rovčanin

06. 11. 2020. u 16:14

ZBOG pogoršane epidemiološke situacije u Prijepolju, predsednik opštine Vladimir Babić, je na predlog Štaba za vanredne situacije, doneo odluku da se u Prijepolju uvede vanredna situacija, koja podrazumeva preduzimanje posebnih mera za sprečavanje širenja virusa korona.

ЗБОГ КОРОНЕ: И овај град у Србији прогласио ванредну ситуацију

A.Rovčanin

Epidemiološka situacija na području opštine Prijepolje izuzetno je loša. U poslednjih pet dana urađeno je više od 300 prvih pregleda, kojima je kod 100 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa. Među zaraženima, nalazi se i značajan broj zdravstvenih radnika.

- Sa sednice Štaba za vanredne situacije upućen je zahtev Domu zdravlja da se organizacija rada Kovid ambulante podigne na veći nivo, da se pristupi rekonstrukciji prostora za kovid čekaonicu i poveća broj zdravstvenih radnika u ambulanti.

A.Rovčanin

Uvođenjem vamredne situacije biće pojačan inspekcijski nadzor svih privrednih subjekata, ustanova, javnih prostorija, prevoza putnika – kaže zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

On je apelovao na sve građane da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu poboljšanju situacije i smanje rizik od prenošenja zarazne bolesti.

Inače, tokom poslednjih 15 dana od korone je obolelo 198 žitelja Prijepolja, dok je od početka epidemije taj broj iiznosi 431.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju