PARAĆINSKI MUZEJ POZIVA NA UČEŠĆE NA KONKURSU: Kratke video forme poslati do 15. novembra

Z. Rašić

06. 11. 2020. u 17:59

ZAVIČAJNI muzej u Paraćinu, koji je poslednjih godina postao jedna od najrenomiranijih okružnih kulturnih institucija, pozvao je kreativne Paraćince da snime video u kome predstavljaju svoj muzej i tako osvoje jednu od nagrada na konkursu Nacionalnog komiteta IKOM-a Srbija.

ПАРАЋИНСКИ МУЗЕЈ ПОЗИВА НА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ: Кратке видео форме послати до 15. новембра

Z. Rašić

Konkurs na temu «Predstavi svoj muzej» u sklopu je manifestacije «Muzeji za 10» u kojoj muzej iz grada na Crnici redovno učestvuje. Poziv je otvoren do 15. novembra, objavljen je na sajtu www.muzejisrbije.rs, kao i na Fejsbuk i Instagram stranicama «Muzeji za 10».

Konkurs je namenjen svim kreativnim osobama, posebno mladim, koji na ovaj način žele da iskažu svoj talenat i inovativnost. Pravo učešća imaju punoletne osobe, dok je mlađima potrebna pisana saglasnost roditelja.

Od učesnika se očekuje da kreiraju i pošalju kratki video u trajanju do tri minuta, snimljen mobilnim telefonom, foto-aparatom ili kamerom, te da ih postave na svoj Instagram ili Fejsbuk profil, uz tagovanje stranice «Muzeji za 10».

Deset najzanimljivijh video-radova, prema izboru stručnog žirija, biće nagrađeni prigodnim poklonima, a njihova imena biće objavljena najkasnije 21. novembra, na sajtu, Fejsbuku i Instragram stranici organizatora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)