MITROVDAN NA KiM: Liturgijom i sečenjem slavskog kolača obelezena gradska slava Kosovske Mitrovice

D. Z.

08. 11. 2020. u 14:22

SVETO slavskom liturgijom i sečenjem slavskog kolača ali uz poštovanje epidemioloških mera, danas je u crkvi Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici obeležena gradska slava - Mitrovdan.

МИТРОВДАН НА КиМ: Литургијом и сечењем славског колача обелезена градска слава Косовске Митровице

Foto: tv Most

Svetu liturgiju služio je protojerej stavrofor Milija Arsović uz sasluženje sveštenstva ovog hrama i uz pratnju crkvenog hora “Branislav Nušić”.

-Na današnji praznik okupili smo se da se pomolimo našem svetom velikomučeniku za zdravlje, spasenje, blagoslov, za opstanak našeg naroda, jedinstvo i za svaki blagoslov koji očekujemo od samoga Gospoda Boga-poručio je protojerej Arsović dok je Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog orgaa opštine Kosovska Mitrovica je i domaćin ovogodišnje slave ukazao da je jedinstvo preko potrebno ovdašnjem narodu za čvrst opstanak, a da opstanak potvrđuju i mnogobrojni projekti koji se finansiraju sredstvima Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Jako je bitno da uputimo i prenesemo ono što je najvažnije od strane Kancelarije za KiM i direktora Petkovića - da sloga i jedinstvo jeste ono što treba da nas okupi i da nas osnaži-istakao je Aleksandar Spirić predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Povodom obeležavanja velikog pravoslavnog praznika posvećenog Svetom Dimitriju i gradske slave Mitrovice, predsednik Srpske liste Goran Rakić uputio je čestitku sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, vernicima i svim Mitrovčanima.

-U ime Srpske liste i svoje lično ime, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim Mitrovčanima, a posebno onima koji danas proslavljaju krsnu slavu Mitrovdan, čestitam današnji praznik u želji da ga proslave u zdravlju, miru, ljubavi i blagostanju-naveo je Rakić.

Inače,zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa ove godine izostale su tradicionalne litije kroz grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)