SVAKI TREĆI POZITIVAN: U Pirotskom okrugu sve više zaraženih

V.Ć.

09. 11. 2020. u 17:56

СВАКИ ТРЕЋИ ПОЗИТИВАН: У Пиротском округу све више заражених

Foto: V.Ć.

SA područja Pirotskog okruga, danas je u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu, poslato 57 briseva sumnjivih na kovid 19. U protekla četiri dana uzorkovano je 149 briseva, od kojih je 49 pozitivno.

Kako kažu u ZZJZ u Pirotu, procenat pozitivnosti je 33 odsto, što je nagli porast broja zaraženih u odnosu na prošli mesec, kada je laboratorijski potvrđeno 22 slučaja. U kućnoj ili bolničkoj izolaciji, u zavisnosti od kliničke slike, trenutno je 160 osoba.

Povećava se i broj pregleda u pirotskoj i dimitrovgradskoj kovid ambulanti. Od početka epidemije laboratirijski je potvrđen 451 slučaj zaraze, dok je 29 osoba preminulo.

Situacija u Pirotu i Dimitrovgradu je nepovoljna, dok je u Beloj Palanci i Babušnici nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu. Na grudnom odeljenju pirotske Bolnice je12 bolesnika sa pneumonijom, od kojih se 5 otpušta kući, a 7 ostaje pod nadzorom lekara-kažu stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i poručuju da je i dalje potrebno dosledno i odgovorno poštovati sve naložene mere prevencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)