NAJVIŠE NOVOOBOLELIH U VLASOTINCU: Novi slučajevi virusa korona u većini opština Jablaničkog okruga

I.M.

11. 11. 2020. u 12:52

OD 78 rezultata uzorkovanih osoba sa područja Jablaničkog okruga, koji su u poslednja 24 časa stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ), 16 ima pozitivan nalaz na virus korona.

НАЈВИШЕ НОВООБОЛЕЛИХ У ВЛАСОТИНЦУ: Нови случајеви вируса корона у већини општина Јабланичког округа

Foto: I.Mitić

ZZJZ je saopštio da je najviše novoobolelih u Vlasotincu. U ovoj opštini je registrovano devet slučajeva infekcije što je skoro polovina od ukupnog broja testiranih pacijenata. U Leskovcu je, od 28 uzorkovanih, infekcija potvrđena kod jedne osobe. Tri novoobolela ima opština Bojnik, dva Medveđa, a jednog Lebane.

Među novozaraženima je jedno dete, devet zaposlenih i pet nezaposlenih osoba kao i jedan penzioner. Trenutno se, iz laboratorije „Vatreno oko“ u Nišu, čeka na rezultate analiza uzoraka još 93 osobe. One su uzorkovane, prethodnih dana, u leskovačkom ZZJZ, ovdašnjoj Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.


Apel građanima Vlasotinca da poštuju preventivne mere

Najnoviji rezultati osoba koje su testirane u vlasotinačkom Domu zdravlja pokazuju da je od 17 uzorkovanih pacijenata devet pozitivno na virus korona, dok poslednjih dana broj pacijenata u kovid ambulanti raste.

Lekari sada beleže blažu kliničku sliku kod zaraženih pacijenata, ali ističu da to ne treba da umanji oprez svih građana od kojih se očekuje da poštuju preventivne mere.

Takav apel Vlasotinčanima je uputio i opštinski Štab za vanredne situacije. Građani se podsećaju da, po poslednjoj odluci Republičkog kriznog štaba, nije dozvoljeno okupljanje više od pet osoba.

U opštinskom štabu apeluju na građane da nose zaštine maske, da drže fizičku distancu i da izbegavaju okupljanja bilo koje vrste, a da predstojeće slave proslavljaju u krugu uže porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada