ZAJEDNIČKA AKCIJA MUP SRBIJE I ŽANDARMERIJE: Migranti sa severa Banata prebačeni u Preševo

R.Š.

16. 11. 2020. u 14:11

VELIKA grupa od oko 200 migranata, uz adekvatnu pratnju, prebačena je danas sa područja opštine Novi Kneževac, na severu Banata, u Prihvatni centar u Preševu.

ЗАЈЕДНИЧКА АКЦИЈА МУП СРБИЈЕ И ЖАНДАРМЕРИЈЕ: Мигранти са севера Баната пребачени у Прешево

Foto: R. Š.

Akciju su zajednički realizovali MUP Srbije i Žandarmerija, saopštio predsednik opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić. Kako je rekao, prevoz je obezbeđen sa četiri autobusa.

- Migranti su se nalazili na području sela Majdan, Rabe, Đala i Srpski Krstur. Svi su upućeni u Preševo. Autobuse za prevoz obezbedila je lokalna samouprava. Ovo je prva ovakva masovna akcija otpremanja migranata sa našeg područja, a verovatno će ih u narednom periodu biti još izjavio je Uverić.

Foto: R. Š.

Inače, ovim delom Banata, koji je najbliži granici, kreće se uvek veći broj migranata koji, pored brojnih prepreka i zabrana, pokušavaju da pređu u Mađarsku.

Zbog toga ima i incidenata. Podsećamo da je protekle srede na ulici sa ubodom u predelu grudi, u mestu Đala, gde ima i granični prelaz, pronađen državljanin Libije B. A. (30).

On je izboden toga dana pre podne, a meštani su ga pronašli kako leži na ulici i obavestili policiju. Potom je prevezen u Opštu bolnicu u Senti, a transport je obavila Hitna služba, rečeno je tada “Novostima” u Policijskoj upravi u Kikindi. Kako se pretpostavlja, tada je došlo do sukoba među migrantima, koji se događaju i u Prihvatnom centru kod Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)