JEDAN SMRTNI SLUČAJ, JOŠ 55 INFICIRANIH: Epidemiloška situacija u Kraljevu, pooštravaju se mere

S.B.

16. 11. 2020. u 16:35

NOVIH 55 slučajeva virusa korona registrovano je u Kraljevu, među 130 testiranih briseva.

ЈЕДАН СМРТНИ СЛУЧАЈ, ЈОШ 55 ИНФИЦИРАНИХ: Епидемилошка ситуација у Краљеву, пооштравају се мере

Foto: G. Šljivić

Na žalost, zabeležen je jedan smrtni slučaj u Opštoj bolnici “Studenica” pacijenta kod kojeg je potvrđen virus.Od početka epidemije u Kraljevu su preminula 52 lica sa KOVID-19,a broj ukupno potvrđenih slučajeva zaraze je 2.593.

U Gradskom štabu za vanredne situacije predočavaju da će

nastaviti sa primenom svih propisanih epidemioloških mera,što se posebno odnosi na dezinfekciju javnih površina, kao podrška Kovid ambulanti i Kovid bolnici.

Sanitarna inspekcija i komunalna milicija, proveravaće radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću (uključujući i šaltersku prodaju navedenih privrednih subjekata),kao i ograničenja koja se odnose na maksimalan broj gostiju,raspored sedenja u lokalu.

U Štabu podsećaju da je izmenama Uredve Vlade dozvoljeno radno vreme za ove subjekte od 5 do 21 sat, kao i da se ograničenje ne odnosi na apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih subjekata kojima je dozvoljeno da dostavljaju hranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a