ZARAŽEN SVAKI DRUGI: Presek kovid epidemije u Pirotskom okrugu

V.Ć.

16. 11. 2020. u 16:37

ЗАРАЖЕН СВАКИ ДРУГИ: Пресек ковид епидемије у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

ZA poslednjih desetak dana, sa područja Pirotskog okruga uzorkovano je 359 briseva, a pozitivno na kovid je čak 177, što je 49 odsto,odnosno svaki drugi!

Među 28 uzorka, koji su u nišku laboratoriju "Vatreno oko" poslati u subotu, pozitivnih je 17 briseva i svi su iz Pirota-saopštava pirotski ZZJZ.

U odnosu na oktobar, kada je tokom celog meseca registrovano 210 pozitivnih slučajeva, ovo je, u kratkom periodu nagli skok broja zaraženih, a najviše ih je iz Pirota. Od prošlog ponedeljka, naglo se povećava i broj prvih pregleda u kovid ambulantama u Pirotu i Dimitrovgradu. Od početka epidemije, u okrugu je bilo 578 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraza, a preminula je 31 osoba. Na Grudnom odeljenju pirtoske Opšte bolnice, trenutno se zbog pneumonija leči 7 pacijenata.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Beloj Palanci je nepovoljna, a u Pirotu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu, dok je u Babušnici nesigurna, sa tendencijom da pređe u nepovoljnu-kažu u pirotskom ZZJZ i poručuju da je neophodno poštovati sve pripisane mere prevencije jer je virus u populaciji široko rasprostanjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)