GRADSKA KUĆA U KIKINDI U LJUBIČASTOM: Podrška prevremeno rođenim bebama (FOTO)

R.Š.

17. 11. 2020. u 13:08 >> 20:19

NA gradskoj kući u centru Kikinde jutros su osvanulu ljubičasti baloni u znak podrške prevremeno rođenim beba.

ГРАДСКА КУЋА У КИКИНДИ У ЉУБИЧАСТОМ: Подршка превремено рођеним бебама (ФОТО)

Foto: Grad Kikinda

Večeras ova zgrada svetli u ljubačstoj boji, jer se na današnji datum obeležava Svetski dan „malih divova“ odnosno prevremeno rođenih beba.

Tim povodom poruke podrške roditeljima i bebama koje su hrabro na svet došle pre očekivanog tremina, dale su Ramona Tot, članica Gradskog veća i Sandra Mihaljev, mlada, hrabra i odvažna mama koja je pre sedam godina, pre prognoziranog datuma, na svet donela trojke.

Foto: R.Š.

- Bilo je teško, ali samo u početku. Malo sam se uplašila kada sam ih ugledala u inkubatoru, ali, na sreću, to je vrlo kratko trajalo. Dvoje dece je bilo u onkubatoru, i to jedno samo jedan dan, a drugo pet dana i za dve nedelje svi su došli kući. Moja deca rođena su u 35 nedelji, a sada su školarci, idu u prvi razred i nemaju nikakve posledice prevremenog rođenja- rekla je Sandra, koja je svoje trojke na svet donela nakon veštačke oplodnje.

Ova majka tri sada velika „mala diva“ poručila je roditeljima da budu uporni i da veruju u svoju decu i sve će doći na svoje, jer su oni „stvarno mali borci, koji postaju veliki lavovi“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest