SEDNICA KRIZNOG ŠTABA OPŠTINE SVILAJNAC: Donete odluke zbog proglašene vanredne situacije

Z. R.

17. 11. 2020. u 19:05

DANAS je održana sednica Kriznog štaba opštine Svilajnac na kojoj su su donete brojne odluke i zaključci po proglašenoj vanrednoj situaciji zbog širenja zarazne bolesti kovid-19.

СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА ОПШТИНЕ СВИЛАЈНАЦ: Донете одлуке због проглашене ванредне ситуације

Foto: Z. rašić

Počev od danas, zaključno sa 1. decembrom, ugostiteljski objekti, prodavnice, pekare, trgovinski centri i drugi maloprodajni trgovinskih objekti i uslužne radnje, zatim kladionice i slučni objekti, pozorišta, bioskopi… neće raditi od 21 sat do 5 narednog dana, izuzev apoteka, benzinskih pumpi i objekata koji vrše dostavu hrane.

Organizovanje proslava nije dozvoljeno, kao ni izvođenje muzičko-scenskog programa.

Svilajnački krizni štab naredio je prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova. Osoblje sve vreme mora da nosi zaštitnu masku, dok gosti mogu da je skinu dok sede za stolom, ali je moraju nositi dok ulaze ili izlaze iz objekta ili idu u toalet .

Vlasnicima ugostiteljskih objekata naloženo je da letnje bašte i sav prateći mobilijar uklone do 19. novembra.

Takođe, privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku i trgovinsku delatnost (tržni centri, hipermarketi, supermarketi, mini marketi…) i vrše usluge, kao i privrednim subjektima koji ne pružaju usluge stanovništvu, dužni su da odrede osobu odgovornu za sprovođenje epidemioloških zaštitnih mera.

Sprovođenje ovih i drugih mera kontrolisaće Komunalna inspekcija Opštinske uprave Svilajnac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)