ODLUKOM O PRIZNANJIMA ZATVOREN FAPOR: Na Festivalu amaterske pozorišne režije prva nagrada za Sanju Petrov

I.Mitić

18. 11. 2020. u 13:55

LESKOVAČKI kulturni centar ovogodišnji 8. Festival amaterske pozorišne režije(FAPOR), zbog trenutne epidemiološke situacije, održao je u onlajn formatu. Ova petodnevna manifestacija zatvorena je dodelom nagrada o kojima je odlučivao tročlani stručni žiri.

ОДЛУКОМ О ПРИЗНАЊИМА ЗАТВОРЕН ФАПОР: На Фестивалу аматерске позоришне режије прва награда за Сању Петров

Foto: I. Mitić

Priznanje za najbolju režiju pod nazivom „Dragan Dimitrijević“ pripalo je Sanji Petrov, za režiju predstave „Čujem vrati se, čujem ostani“ udruženja mladih umetnika „Šmiranti“ iz Novog Sada. Ansamblu ove predstave dodeljena je i specijalna nagrada za kolektivnu igru.

Drugonagrađeni je Fuad Tapudžić koji je režirao predstavu „Umorni“ Pozorišta „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu iz Požarevca, dok je treća nagrada pripala Bori Neniću, za režiju predstave „Ne igraj na Engleze“ BAG Teatra iz Boljevaca.

Glumcu ovog teatra Janku Maglovskom pripala je i jedna od dve ravnopravne nagrade za najbolju mušku ulogu koju je podelio sa kolegom iz Požarevca Bojanom Nikolićem. U pozorište požarevačkog Centra za kulturu otići će i nagrada za najbolju žensku ulogu koju je žiri festivala dodelio Nataši Rokvić.

Za epizodnu žensku ulogu nagrađena je Branka Panić iz Dramske grupe galerije „Fil-art“ iz Prokuplja, dok je priznanje za mušku epizodu pripalo Vasi Ašiću za ulogu u predstavi Omladinske scene kulturnog centra „Radoje Domanović“ u Rači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina