MINISTARKA KULTURE U POŽAREVCU: Država pomaže obnovu Milenine galerije

D.N.

18. 11. 2020. u 15:06

POTPRESEDNICA Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, posetila je u sredu galeriju „Milena Pavlović-Barili“ u Požarevcu. Glavni razlog njene posete jeste razgovor o realizaciji projekta rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje galerijskog kompleksa.

МИНИСТАРКА КУЛТУРЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Држава помаже обнову Миленине галерије

D.N.

- Videćemo kako Republika Srbija može da pomogne, jer Milena ne pripada samo Požarevcu, već u svetu predstavlja celu našu zemlju. Tu činjenicu treba da iskoristimo i u našoj javnoj diplomatiji. Milenu treba da podignemo na pijedestal koji ona zaslužuje – rekla je ministarka.

Ona je napomenula da će pomoć u realizaciji projekta obnove pružiti i Ministarstvo turizma, jer kad pandemija prođe, glavne okosnice razvoja biće turizam i kultura.

D.N.

Direktorka Milenine galerije, Ljiljana Dabić, izjavila je da će za projekat obnove tog objekta, kao i i za izgradnju nove galerije u dvorišnom prostoru, biti potrebno oko 1,6 miliona evra.

Ona je npomenula da je projekat gotov i da će narednih dana predat za dobijanje građevinske dozvole. Milenina galerija za javnost je otvorena 24. juna 1962.godine, u kući njene porodice u centru Požarevca. U galerijskom fondu nalaze se 894 umetnička rada ove svetski poznate slikarke, kao i njeni lični lični i porodični predmeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri