KORONA OBORILA REKORD: Na teritoriji Kraljeva potvrđeno čak 112 novozaraženih

G.Ć.

19. 11. 2020. u 16:27

OD ukupno 264 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući PCR i testove na prisustvo antigena virusa, rekordnih 112 je pozitivno na kovid-19, saopštio je u četvrtak po podne gradski Krizni štab na osnovu podataka kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

КОРОНА ОБОРИЛА РЕКОРД: На територији Краљева потврђено чак 112 новозаражених

Foto: G. Šljivić

Tako je od sredine marta i početka epidemije u gradu na Ibru do sada registrovano 2.888 slučajeva zaraze, a od 16. oktobra, u aktuelnom udaru korone, zvanično je potvrđeno čak 1.450 slučajeva infekcije.

Od posledenjeg izveštaja, kako je saopštio Gradski krizni štab, jedan pacijent je preminuo, tako da je od izbijanja epidemije ukupno 54 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

U kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno se 54 pacijenata leči od kovida-19. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto 10 pacijenata, od kojih je četvoro intubirano, četvoro je na intenzivnoj terapiji i dvoje na pojačanoj ventilaciji.

Kako je saopšteno iz ove ustanove, u minulih 24 sata preminuo je jedan pacijent, 14 novoobolelih je primljeno, a sedmoro pacijenata je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti pregledan je 121 pacijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024