APEL NA VERNIKE: Ovako treba slaviti slavu zbog virusa korone

D. Ristić

19. 11. 2020. u 16:32

EPARHIJA vranjska apelovala je na vernike da se u sezoni slava u jeku pandemije virusa Kovid 19 pridržavaju protivepidemioloških mera.

АПЕЛ НА ВЕРНИКЕ: Овако треба славити славу због вируса короне

Foto: D.Ristić

Eparhija vranjska ukazuje da su krsne slave događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine našu tradiciju, okupljaju i čuvaju naše porodice, a danas, u vremenu pandemije, imaju i poseban značaj, jer ako se proslavljaju i obeležavaju na neadekvatan način, mogu negativno uticati na očuvanje javnog zdravlja.

Iz Eparhije su apelovali na vernika da svoje krsne slave proslavljaju u duhu vere, u krugu svoje porodice, na istinski crkveni način, molitveno pre i iznad svega, a nikako ne na način kojim bi moglo biti ugroženo zdravlje naših bližnjih.

Slava je bogoslužbeni čin i radosno molitveno okupljanje, a ne povod za neumerenost ili, u sadašnjim uslovima, za okupljanje mnogih ljudi u zatvorenoj prostoriji nevelikih razmera – stoji u saopštenju.

Eparhija vranjska je demantovala glasine prema kojima su neki sveštenici dostavljali spiskove svečara Komunalnoj policiji koja ima ovlašćenje da kontroliše poštovanje epidemiloških mera, pre svega onih koje se odnose na okupljanje najviše pet osoba u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)