ZASEDALI U SALI BIOSKOPA: Odbornici u Kruševcu pričali više o spomeniku nego o budžetu

S. Babović

20. 11. 2020. u 15:29

ODLUKA o podizanju spomenika knezu Lazaru na lokaciji Stari aerodom u Kruševcu za odbornike na zasedanju Skupštine grada u četvrtak bila je intrigantnija od izveštaja o budžetu i novih poreza na imovinu.

ЗАСЕДАЛИ У САЛИ БИОСКОПА: Одборници у Крушевцу причали више о споменику него о буџету

Foto GU

Opozicija je smatrala da bi ova odluka trebalo da se odloži dok se ne bude održala stručna rasprava, dok su iz vlasti poručili da će nadležna komisija svakako odlučivati na ovu temu.

- Neverovatno da je da smo pored velikog dnevnog reda i važnih tačaka o kojima treba da diskutujemo, doveli u pitanje postavljanje spomenika osnivaču grada - rekla je za govornicom gradonačelnica Jasmina Palurović.- Nema potrebe da objašnjavam koliko je podizanje spomenika važno za Kruševac. U materijalu vidite da se komisija sastoji od stručnih lica, koja će odlučivati o izboru autora i dela, a u proces će biti aktivno uključeni i građani.

Odbornici su bez rasprave većinom glasova usvojili izveštaj o realizaciji budžeta za prvih devet meseci, odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadrata na nepokretnosti kao i niz drugih odluka, koje se odnose na planove detaljne regulacije i kadrovsku problematiku.

Obustavljen je i postupak realizacije projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije, koji se odnosi na podzemnu garažu planiranu na Trgu kosovskih junaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru