KORONA U LESKOVCU: U Jablaničkom okrugu još 67 zaraženih opakim virusom

I.M.

20. 11. 2020. u 13:06

NA teritoriji Jablaničkog okruga, u poslednja 24 časa, laboratorijski je potvrđeno da je još 67 osoba zaraženo virusom korona od 249 rezultata koji su u ovom periodu stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ).

КОРОНА У ЛЕСКОВЦУ: У Јабланичком округу још 67 заражених опаким вирусом

Foto: I.M.

U Leskovcu, od 166 uzorkovanih pacijenata, 40 osoba ima pozitivan nalaz. U Vlasotincu je od opakog virusa obolelo još 13, u Medveđi osam, a u Lebanu i Bojniku po dve osobe. Posle duge pauze virus korona je potvrđen i na teritoriji opštine Crna Trava gde je registrovan jedan oboleli.

Strukturu novoobolelih čine tri učenika, dva deteta, 35 zaposlenih odnosno 11 nezaposlenih osoba kao i 16 penzionera. Trenutno se čeka na još 149 rezultata za osobe koje su, prethodnih dana, uzorkovane u leskovačkom ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Od početka novembra u Jablaničkom okrugu je laboratorijski potvrđeno da su opakim virusom zaražene 462 od 1575 testiranih pacijenata. U Leskovcu je uzorkovano 908 osoba, a pozitivan nalaz su dobile 244 osobe. U istom periodu koronom su zaraženo 129 pacijenata iz Vlasotinca. U Medveđi su registrovane 43, u Lebanu 36, Bojniku devet, a u Crnoj Travi jedna osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije